دانلود تحقیق درمورد تحمل گياهان به شوري
با دانلود تحقیق در مورد تحمل گياهان به شوري در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق تحمل گياهان به شوري را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق تحمل گياهان به شوري ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:57 صفحه
قسمتی از فایل:
طبق تعريف Levitt، تنش از ديدگاه بيولوژيكي شامل هرگونه تغييرات در شرايط محيطي است كه رشد و نمو گياه را كند كرده و يا الگوي رشد و نمو آن را تغيير ميدهد. تنش شوري ناشي از نمكهاي محلول (به خصوص NaCl) در محيط ريشه بوده كه غلظت آنها از حد مشخصي گذشته و سبب كاهش و يا توقف در رشد گياهان زراعي ميشود. در هر صورت قصد ما بر آن نيست كه به علل شورشدن خاكها بپردازيم؛ بلكه هدف، آشنايي با عكسالعمل و نحوه مقاومت گياهان در برابر شوري ميباشد. برآورد دقيقي از ميزان زمينهاي داراي مشكل شوري وجود ندارد. كريستينس در سال 1982، برآورد كرده است كه از 14 بيلون هكتار زمينهاي زيركشت در دنيا، حدود 4/1 بيليون هكتار داراي مشكل شوري و 6 بيليون هكتار در مناطق خشك و نيمهخشك قرار دارند.
توزيع جهاني زمينهاي شور در سطح جهان يكنواخت نيست، از بررسي 5/343 ميليون هكتار از خاكهاي شور در دنيا، آسيا بيشترين مساحت اراضي شور در دنيا را به خود اختصاص داده است.
12% از كل مساحت كشور به صورت ديم و آبي زير كشت محصولات متنوع است. گفته ميشود كه 50% از اين مساحت به درجات مختلف تحت اثر شوري، قليايي بودن و غرقاب هستند كه اين ميزان تا 75% از كل اراضي فارياب را شامل ميشود كه در سراسر كشور پراكنده شده است.
در ابتدا توضيح چند اصطلاح ضروري به نظر ميرسد. معناي تحتالفظي هالوفيت، گياه نمك (Salt Plant) بوده و به گياهاني گفته ميشود كه ميتوانند با وجود غلظت بالاي نمك Na رشد كنند. گياهاني كه نميتوانند با وجود غلظت بالاي نمك Na رشد كنند، گليكوفيت يا گياهان شيرين ناميده ميشوند. به دليل محدودهي وسيعي كه بين هالوفيتها وجود دارد، به زيردستههايي از Euhalophyttes (هالوفيتهاي واقعي) تا به Oligo halophytes (آنهايي كه شوري ملايم را تحمل ميكنند) تقسيم ميشوند. بسياري از هالوفيتها ميتوانند، به طور كاملاً نرمالي در محيط كم يا فاقد نمك رشد كنند كه به آنها هالوفيت اختياري گويند، ولي اگر قادر به چنين وضعيتي نباشد به آنها هالوفيت اجباري گويند. مثال هالوفيت زراعي اختياري چندرقند است.