دانلود تحقیق درمورد گلرنگ
با دانلود تحقیق در مورد گلرنگ در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق گلرنگ را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق گلرنگ ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد گلرنگ
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:18 صفحه
قسمتی از فایل:
فهرست مطالب : صفحه
1 – مقدمه
2 – توسعه و اهميت 1
3 – گياهشناسي و زيستشناسي 3-2
4 – روغن گلرنگ 5-4
5 – شرايط آب و هوايي 5
6 – تاريخ كاشت 7-6
7 – خاك 8
8 – كود 8
9 – نيازهاي آبي 9
10- مبارزه با علفهاي هرز 9
11- برداشت 10
12- ارقام 11-10
13- آفات وبيماريها 13-11
14- جدول 14
مقدمه :
گلرنگ Carthamus tinctorius L. ديرزماني است كه دراكثر كشورهاي جهان به عنوان گياهي با خواص برجسته كشت و زرع ميشود . سابقه كشت اين گياه درمصر به 4000 سال و در چين به 2000 سال قبل ميرسد . اين گياه جدا از آنكه به عنوان يك گياه روغني شناخته ميشود ،داراي خواص دارويي نيز ميباشد . داروي علفي آن جهت بهبود جريان خون ، كاهش درد و بهبود بيماريهاي عروقي به كار ميرود . اين گياه به دليل قابليتهائي نظيرقدرت سازگاري بالا ، مقاومت به سرما،مقاومت نسبي به خشكي ، شوري و قليائيت بالاي خاك و موارد مصرف متعدد در بسياري از كشورها بطور گسترده كشت ميشود . روغن دانه اين گياه كيفيت قابل ملاحظهاي دارد . ميزان اسيد لينولئيك آن بين 73 تا 85 درصد است كه بالاترين مقدار دربين نباتات روغني ميباشد . اسيدلينولئيك موجود درروغن حاوي خواصي نظير كاهش چربي خون و كلسترول و سختي رگها ميباشد . روغن گلرنگ به عنوان ماده خام جهت افزودن به مواد رنگي ، ورني ، جوهر چاپ و فيلم ، نوار مغناطيسي و … بكار ميرود واين درحالي است كه موارد استفاده آن در صنعت روزبهروز درحال افزايش است . گلچههاي اين گياه به عنوان ماده اوليه جهت استخراج پيگمانهاي رنگي به منظور افزودن به مواد غذايي بهكارميرود ،گلچههاي گلرنگ حدود 30% پيگمان زرد دارد كه بطور قابل ملاحظهاي در مواد غذايي و نوشيدنيها و … ميتواند به كار رود . هرچند مزاياي برشمرده فوق در اكثر كشورهاي جهان مورد بهرهبرداري قرارميگيرد ولي متأسفانه دركشور ما به دليل عدم اطلاع و شناخت كافي از اين گياه سطوح زيركشت آن اندك و تحقيقات برروي آن ناچيزاست .
توسعه و اهميت :
گلرنگ يا كافشه ،وابسته به راستة سينادره1 ،تيرة آستراسه 2،جنس كارتاموس3و گونه زراعي تينك توريوس4 ميباشد .
سابقة كشت اين دانه روغني در كشور مصر به 2500 سال قبل ميرسد . بهاحتمال قوي گلرنگ درشمال شرق هندوستان ،ايران و يا تركيه اهلي گرديده است . گونههاي زراعي اين گياه از گونههاي وحشي آن مثل اكسيوكانتا 5و يا فلستينوس 6 منتج شدهاند .
ميزان روغن قابل استخراج از بذر گلرنگ نسبت به رقم 25-20 درصد و از مغز دانه 45-35درصد ميباشد . روغن گلرنگ در تغذيه و صنايع مورد مصرف قرارميگيرد . كنجاله باقيمانده پس از روغنكشي ، تا اندازهاي تلخ مزه است ولي با مخلوط نمودن آن با كنجاله چغندرقند و يا كنجالة ساقه نيشكر ، احشام ميتوانند آن را با رغبت بخورند . طيف رنگي در گلبرگهاي ارقام مختلف گلرنگ داراي دامنة زيادي بوده و به رنگهاي سفيد ( بهندرت ) زرد ، نارنجي ،ليمويي ،قرمز و زعفراني ديده ميشود . ازخيس نمودن گلبرگهاي گلرنگ ميتوان در رنگين نمودن مواد غذايي استفاده نمود كه از ديدگاه سلامتي بر رنگهاي سنتتيك ارجحيت دارند . گلبرگهاي گلرنگ حاوي ماده رنگي به نام كارتامين7بوده كه به رنگ قرمز پرتقالي ديده ميشود ، اين ماده نامحلول درآب بوده ولي در محلولهاي قليايي قابل انحلال است . كارتاميدين8 به رنگ زرد و محلول درآب ميباشد . عملكرد گلبرگ خشك ( با 8 درصد رطوبت ) دريك هكتار نسبت به رقم ،تراكم و نوع زراعت بين 120-70 كيلوگرم متغيراست . سطح كشت ،توليد و عملكرد هكتاري گلرنگ در دنيا در سال 1999 به ترتيب 1095611 هكتار ، 895396 تن و 817 كيلوگرم گزارش شده است . مهمترين كشورهاي توليد كننده گلرنگ به ترتيب ايالات متحده امريكا ، مكزيك و هندوستان ميباشند . سطح كشت اين دانه روغني در كشور اندك بوده ولي در برنامه 5 ساله دوم ،سطحي معادل 14000 هكتار كه 21 درصد از سطح كل كشت دانههاي روغني كشور ميباشد ، درنظرگرفته شده است .