دانلود تحقیق درمورد حق ارتفاق نسبت به ملك غير و در احكام و آثار املاك، نسبت به املاك مجاور
با دانلود تحقیق در مورد حق ارتفاق نسبت به ملك غير و در احكام و آثار املاك، نسبت به املاك مجاور در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق حق ارتفاق نسبت به ملك غير و در احكام و آثار املاك، نسبت به املاك مجاور را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق حق ارتفاق نسبت به ملك غير و در احكام و آثار املاك، نسبت به املاك مجاور ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد حق ارتفاق نسبت به ملك غير و در احكام و آثار املاك، نسبت به املاك مجاور
فرمت فایل: word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:36 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه :
بشر داراي زندگي اجتماعي است. لازمه زندگي اجتماعي مجاورت و مشاركت با سايرين است. لذا تدوين پارهاي از مفاهيم و رعايت بعضي قوانين از ضروريات زندگي اجتماعي ميباشد. از جمله اين مفاهيم ميتوان به حقوقي كه اشخاص نسبت به املاك خود و سايرين دارند اشاره كرد. اهميت رعايت حقو ق همسايگان به قدري است كه پيامبر اكرم (ص) ميفرمايد : للجار حق (همسايه حقي دارد) و در جايي ديگر ميفرمايد اذا اراد احدكم ان يبيع عقاره فليعرضه علي جاره (وقتي كسي بخواهد خانه يا ملك خود را بفروشد بايد نخست همسايه خويش پيشنهاد كند.)
در اين مقال سعي شده تا آثار و احكام مربوط به ارتفاق ،املاك مجاور، حرائم املاک ، قوانين مربوط ، ضررهاي نامتعارف همسايگي و همچنین محدودكننده هاي مالكيت مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
حق ارتفاق در شهرسازی
مبحث اول : حق ارتفاق نسبت به ملك غير
از آنجا که حق ارتفاق یکی از تبعات مالکیت می باشد در ابتدا به بررسی مالکیت تبعی می پردازیم:
مالكيت تبعي ـ ثمرات و متعلقات اموال كه طبعاً يا در نتيجه عملي حاصل شده باشد يا بالتبع مال مالك همان اموال ميباشد همچنين است نما و محصول حاصل از زمين و نتایج حيوانات تحت شرايط مقرر بدين معني كه اگر نما يا حاصل از اصله (نهال) يا حبه (دانه) غير حاصل شده باشد درخت و محصول مال صاحب اصله يا حبه خواهد بود اگرچه بدون رضايت صاحب زمين كاشته شده باشد.
مالكيت فضا و قرار زمين ـ مالكيت زمين مستلزم مالكيت فضاي محاذي آن است تا هر كجا با لارود و همچنين است نسبت به زير زمين تا هر كجا كه پائين رود به همين جهت دادن در، پنجره يا هر نوع خروجي از ملك مجاور به فضاي خانه همسايه بدون اجازه ممنوع ميباشد و در مورد داخل شدن شاخه و يا ريشه درخت در فضاي خانه، يا زمين همسايه مالك درخت بايستي نسبت به عطف آن اقدام كند. در صورتيكه كسي در ديوار اختصاصي خود در مجاورت ملك همسايه روزنه يا شبكه ايجاد كند همسايه ميتواند جلو شبكه و روزنه مانع ايجاد كند. با وجود موارد ياد شده مالكيت حقي نامحدود نيست و حدودي براي آن مقرر شده است. حدود ديگر مالكيت را ميتوان به دو دسته تقسيم كرد: